Det står feil leveringsadresse i ordren/leveringsbekreftelsen?

I visse tilfeller kan vi endre på dette i ordren din. Hvis du svarer på ordrebekreftelsen umiddelbart, kan vi makulere ordren, slik at du kan legge en ny ordre med riktig informasjon. I de tilfeller vi allerede har aktivert og printet ut ordren din, kan det ikke gjøres endringer.

Tenk på at vi kan være raske med å pakke din ordre, noen ganger tar det ikke mer enn et minutt før vi er igang, så kontroller bestillingen nøye før du gjennomfører den.

Hvis du ikke fyller i samme navn som står på din legitimasjon ved bestilling, kan du få problem når du skal hente pakken. Sjekk i tillegg at du har angitt korrekt e-postadresse. Hvis den ikke er riktig, vil du ikke få en ordrebekreftelse, leveringsbekreftelse eller eventuell faktura. Hvis du har angitt feil mobilnummer vil du ikke få SMS-meldinger og lignende om når pakken din kan hentes på utleveringsstedet.

Det er viktig å oppgi korrekt postnummer ellers kommer ikke pakken frem til deg. Sjekk alltid opplysningene dine en ekstra gang, før du gjennomfører kjøpet. I noen tilfeller lagrer nettleseren din opplysninger som du har fylt i tidligere, og da kan det lett bli feil.

Ordrer/pakker som ikke hentes ut fra utleveringsstedet av ulike grunner, går i retur til oss, og vi debiterer deg da 500 kroner inkl. mva. for dette.

Hvis du har valgt MyPack Collect som leveringsmetode i kassen, får du alltid mulighet til å velge utleveringssted for ordren din. Når du har gjort dette, vil ordren din leveres dit, uansett hvilken leveringsadresse som står i e-posten fra oss.