Jeg har lagt en ordre i feil navn eller adresse, kan dette endres?

I visse tilfeller kan vi endre på dette i ordren din. Hvis du svarer på ordrebekreftelsen umiddelbart, kan vi makulere ordren, slik at du kan legge en ny ordre med riktig informasjon. I de tilfeller vi allerede har aktivert og printet ut ordren din, kan ingen endringer gjøres.

Tenk på at vi kan være raske med å pakke din ordre, noen ganger tar det ikke mer enn et minutt før vi er igang, så kontroller bestillingen nøye før du gjennomfører den.

Hvis du ikke fyller i samme navn som står på din legitimasjon ved bestilling, kan du få problem når du skal hente pakken. Sjekk i tillegg at du har angitt korrekt e-postadresse. Hvis den ikke er riktig, vil du ikke få en ordrebekreftelse, leveringsbekreftelse eller eventuell faktura. Hvis du har oppgitt feil mobilnummer vil du ikke få SMS-meldinger og lignende om når pakken din kan hentes på utleveringsstedet.

Pass på at du oppgir korrekt postnummer, for hvis ikke kommer ikke pakken frem til deg. Sjekk alltid opplysningene dine en ekstra gang, før du gjennomfører kjøpet. I noen tilfeller lagrer nettleseren din opplysninger som du har fylt i tidligere, og da kan det lett bli feil.

Ordre/pakker som ikke hentes ut fra utleveringsstedet av ulike grunner går i retur til oss, og vi debiterer deg da 500 kroner inkl. mva. for dette.